Välkommen till Paragolfen!

Golfen är en idrott där alla kan umgås på samma villkor och är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Vi på Dalsjö Golf vill ge fler möjligheten att prova på golfens underbara värld så ta kontakt med oss!
Vår paragolfkommittée ordnar regelbundet ”prova-på” aktiviteter.

Paragolf

Oavsett om du har en rörelsenedsättning, synskada eller en intellektuell funktionsnedsättning/NPF-diagnos är golf ett utmärkt sätt att förbättra sin livskvalitet. 

Golf är också en lågintensiv sport, perfekt för rehabilitering. 

På Dalsjö Golf har vi en korthålsbana/träningsbana med 6 hål som är en utmärkt bas för spel och träning. Det bästa är att den är anpassad för rullstol.

Välkommen till oss!

Aktiviteter

På Dalsjö Golf återstartade vi under 2022 aktiviteter för paragolfare. Vår korthålsbana/träningsbana med 6 korthål är en utmärkt bas för spel och träning.

Den är anpassad för tex. rullstol och blir lätt tillgänglig även för dig med gångsvårigheter. Innan spel på vår fina 18-hålsbana som kräver Grönt Kort är spel/träning på korthålsbanan perfekt för alla klubbens golfspelare.

För att kunna ge paragolf spelare en bra spelutveckling har vi även ett samarbete med vår pro om regelbunden träning.  Vi stöttar också våra paragolfare till att knyta nya kontakter via spel och tävling med andra medlemmar i klubben. Vi samarbetar med andra paragolfklubbar för utbyte av golfbana och träning. Under säsong 2024 kommer träningen att ta ett steg till genom att vi spelar/tävlar mer på 18-hålsbanor.

Vår ambitiösa paragolfare är redan ute och spelar på tävlingar i Sverige och senare i vår även i Europa!

En paragolfare kan ha olika varianter av funktionsnedsättning. Vi är öppna för en dialog om hur man på bästa sätt kan bidra och hjälpa till med ett utvecklande golfspel för var och en. För närvarande har vi erfarenhet av synskadade/blinda. Är du intresserad av paragolf, antingen för att prova på eller är på genomresa och vill testa Dalsjö Golf så hör av dig. 

Paragolf kontakt: Tuija Kelkkanen 
Mejladress: tuija.kelkkanen@gmail.com
Mobilnr: 070-6182675