Intervju med Elias

Publicerat: 2024-04-19 - 16:21

Hej Elias, hur känns det att vara tillbaka på Dalsjö Golf igen?

Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka på klubben och jobba med Dalecarlia Golf Center, där min golf en gång i tiden startade. Det har blivit många rundor på Dalsjö genom alla år och jag skulle säga att jag känner till både banan och klubben väldigt bra.

Du ska jobba en del med våra ungdomar i GreenTeam, är det något du brinner för?

Att jobba med ungdomarna ute på klubben är det jag ser fram emot mest. Att se var och en utvecklas både som människa och som golfare brinner jag för.

Vad ser du mest fram emot med säsongen?

Jag skulle säga att jag ser fram emot det mesta som det här jobbet innebär. Att träffa nya som gamla medlemmar, att få hjälpa folk att spela bättre golf, framför allt att fortsätta bygga upp GreenTeam till det bättre.

Du är ju själv en vass golfare, vad utmärker en duktig golfare?

Min filosofi är att kunna få ut bollen från tee så att man aldrig behöver plikta eller till och med slå en ny boll från tee. När man väl har bollen i spel från tee så handlar det mesta om att ha ett bra närspel, framförallt puttningen. Kollar vi på killarna och tjejerna på tv som vinner tävlingar, så är det oftast den med minst antal puttar som vinner. Så vill ni sänka ert hcp på ett enkelt vis, träna puttning.

Vi har sett reklam för avrostningskurser, vad mer kommer du att erbjuda våra medlemmar under säsongen?

Vi kommer inom en snar framtid att gå ut med fler olika typer av kurser. Självklart kommer vi jobba med mycket privatlektioner också. Nytt för i år är att vi kommer att börja med medlemsträning på onsdagar, med nytt tema varje vecka. Målet är att göra varje golfare på klubben lite bättre.

Sist men inte minst, varför ska man vara medlem i Dalsjö Golf och som ungdom vara med i GreenTeam?

Dalsjö Golf och Dalsjöandan som vi har på klubben, den härliga gemenskapen. Vi kommer att göra en bra och seriös satsning på GreenTeam, så vill du vara delaktig och skapa den bästa juniorverksamheten i länet så är det GreenTeam du ska välja.

Golfhälsningar, Elias Willemark

Anmälan till GreenTeams Träningsgrupper