Nybörjarutbildning 2018

Vi arrangerar nybörjarkurser under hela säsongen. En sådan kurs innehåller både teori och praktik. Det är golfklubben som ansvarar för den teoretiska delen och klubbens pro som tar ansvaret för den praktiska delen.

Grönt kort

Grönt kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du kan komma ut på banan och uppleva golfens alla fördelar. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats - kanske den vackraste av alla. Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysisiskt och psykiskt välbefinnande. Dessutom finns det samtidigt ett tävlingsmoment för de som gillar att prestera. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser - gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille o.s.v.

För att du snabbt ska lära dig och redan från början ha roligt ute på banan är utbildningen indelad i tre områden:

  • Golfens olika slag

  • Golfens regler

  • Golfvett för roligare golf

Målet är att du med hjälp av utbildningen, boken och webben snabbt ska komma ut på banan och känna den härliga känslan när bollen flyger just dit du vill.

Välkommen till golfen och Dalsjö GK.

I en nybörjarutbildning ingår lån av klubbor samt bollar under träningarna.

Nybörjarkurs priser 2018
Nybörjarkurs senior1700 kr
Nybörjarkurs junior, upp till och med 20 år   995 kr
Nybörjarutbildning med medlemskap senior2800 kr
Nybörjarutbildning med medlemskap junior1400 kr

Aktuella nybörjarkurser 2018 se HÄR

För gott resultat krävs också att man tränar på egen hand mellan de ordinarie kurstillfällena. För denna träning finns möjlighet att låna klubbor men man betalar själv för träningsbollarna på drivingrangen (ett område med utslagsplatser där man övar på långa och korta slag). För träning på övriga övningsområden köper man några egna bollar.

För bokning och vidare information om kurserna kontaktar du klubbens reception på telefon 0243-22 00 80.


Dalsjö Golf