Det är full fart på ”gubbsen” i Dalsjö!

H 55+ heter verksamheten som omfattar alla herrar som fyllt 55 år. Har man nått den aktningsvärda åldern så finns det en omfattande verksamhet, speciellt inriktad på den ålderskategorin.

I fjol sattes nytt deltagarrekord i tävlingen Aspelin Cup. Den körs åtta dagar och där man får räkna de fem bästa tävlingarna. I den här tävlingen är det poängbogey som gäller.

Över 100 deltagare i fjol och eftersom klubben haft ett rejält uppsving på medlemssidan så kommer nog deltagarantalet att slå nytt rekord i år. Ingen skall bli förvånad om 130-140 H 55-are kommer att ställa upp i årets mästerskap.

Den första tävlingen fick ställas in då regnet tog bort alla chanser till spel, men innan sommaren är slut och hösten tagits oss i ett grepp så skall det stå klart vem av herrarna som tar hem årets kavaj. Det är nämligen en tävling som sponsras av den anrika herrekiperingen Aspelins Herr i Borlänge.
I fjol var det kanonhårt och inte förrän på hål 18 sista speldagen stod det klart att Göran Kers vunnit med en enda futtig poäng.

Förutom de vanliga tävlingarna i klubbregi finns också något som heter Dalagolfen och där flera klubbar är inblandade. Ta och kolla inbjudningarna som finns under fliken /golf.se /Dalsjö GK och tävlingar.

En helt intern tävling är också Dalsjö-duellen! Den spelas man-mot-man och det är alltså matchspel, ett kul spelsätt som ger utrymme för annat spel. Till årets tävling har dock anmälningstiden gått ut och kampen om titeln har startat...

Detta var bara ett axplock ur vad som finns. Gå in under golf.se så har ni alla tävlingar inlagda där.
H 55+ ger sig inte då hösten kommer. Under tidigare H 55-generalen Sune Hellgren spelades det ända fram i december i fjol och inget talar för att det skall bli annorlunda i år. Är det bara fritt fram för banan så är det spel minst en gång i veckan.