GreenTeam Golfkul

Start Månd 8 maj 2017

Vi använder oss utav GOLFÄVENTYRET i vår verksamhet.

Golfäventyret är spelarutveckling för barn, där de steg för steg utvecklas som golfare - en uppgiftsinriktad inlärning istället för resultatinriktad. Här utgår träningen från spelet och när du klarar utmaningarna i det första steget är det dags att "levla" till nästa steg

.

Fyra steg för barnen

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är korta samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem.

Utgå från spelet

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen spela och träna på 30-banan, som har de lättaste övningarna, och gör alla övningar och utmaningar. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Läs mer i broschyren om Golfäventyret

Barn som är mellan 5 och 9 år. Golfkul delas in i följande två grupper
  Miniknattar 5-6 år
  Knattar 7-9 år

Att deltagarna genom enkla bollövningar får lust att prova på golf.

Att flertalet av deltagarna tycker att golf är roligt och går vidare till nybörjarkurs och GreenTeams övriga steg.

Strategi - så gör vi för att nå målen

Verksamheten har fokus på enkla bollekar och genomförs av en grupp föräldrar med stöd av ungdomar ur
Talang och Utveckling utbildade i ”Golf för barn”

Genomföra kul bollövningar enligt ”Svensk golfträning – Golfövningar för barn och ungdom” och "Golfäventyret"

Genomföra erfarenhetsutbyte mellan ledare och tillämpa GreenTeams ledarhandbok med bl.a. exempel på
praktiska övningar

Variera övningarna från gång till gång efter ett särskilt schema

Rekrytera nya deltagare via klubbens hemsida och nyhetsbrev samt genom mun-till-mun-metoden inom och utanför klubben

Marknadsföra ”Svensk golfträning – Golfövningar för barn och ungdom” och Golfäventyret

Förutsättningar för att delta

Inga förkrav eller krav på medlemskap
Inget krav på egen utrustning
”Prova-på” gäller endast 2 tillfällen

Detta får deltagarna av klubben

Ledarledda golfövningar "Golfkul" 1 tim/vecka under veckorna 19-26 och 31-37.
En sponsrad GreenTeam-piké
1 pollett/dag för 10 kr (ordinarie pris 20 kr)
Dagens rätt på Dalsjö Golfkrog till ett subventionerat pris

Detta förväntar sig klubben