e-brev till våra medlemmar[Publicerad: 2018-12-14 14:30:00]

Visst, det bör väl vara, så här års, hårdare dagar på Tomtefabriken än här ute vid Golffabriken i Dalsjö.
Men även så här, dagarna innan Sverige stänger, så finns en hel del som skall göras och görs.
En bra nyhet, i inledningen av detta julbrev är att ni medlemmar varit lika duktiga i år som i fjol då det gäller att betala in spel- och medlemsavgifterna.

VEM VANN LOTTDRAGNINGEN?
Grattis ett säger vi till Fredrik Pettersson (född 1981, vi har två medlemmar med samma namn), som vann lottdragningen vi hade om det där att betala in hela spel- och medlemsavgiften före 30 november. Fredrik får tillbaka allt han betalat in.
Rangekort på 500 kronor vanns av Mats Sandström och Mikael Norling.
En 25 minuters lektion, med Linus eller Fredrik, vanns av Vega Jansson och Thea Schillén. Ett dussin bollar, snyggt märkta med Dalsjö logga vanns av Charlotta Stenborg och Lucas Slott.
Grattis till er alla!

EKONOMIN
Då vi nu är inne på avdelningen ekonomi så noterar vi att Dalsjö Golfklubb och Dalsjö Golf AB kommer att göra ett planerat ekonomiskt minus med de investeringar för framtiden som gjorts under hösten. Vi återkommer med de exakta siffrorna. Men det ekonomiska läget är under kontroll och i de båda styrelserna är det optimistiska tankar och arbetssätt. Alla jobbar med DALSJÖS BÄSTA som riktmärke.
Bolagets styrelse har nu lagt fast budgeten för 2019. Vi lärde oss i år att det kan vara svårt att göra en budget då t o m ett för vackert väder kan ge mindre gäster. Greenfeeintäkterna har för oss, liksom för många andra klubbar, minskat. Hettan och därtill ett fotbolls-VM, som även golfare ville se, ställde till det och banan låg ganska öde då det var spel för de blå-gula.

MERA EKONOMI
Vad är då på gång 2019? Självklart tittar vi på beläggningen på banan. Det gäller att planera rätt så att banan disponeras så effektivt som möjligt. 2019 har vi sagt nej till en rikstävling – allt för att vi anser att banan inte tålde hårdare beläggning. Det gäller också att se på beläggning på helgerna, liksom vilka tävlingar som klubben skall arrangera.
Att banan är ”stängd” vissa dagar är ofrånkomligt då företagsgolfen planeras in.
Det är ju så att företagen, våra sponsorer, är efter våra medlemmar den viktigaste inkomstkällan.
32 företag är med i ”businessklubben” och sammanlagt är 80 företag engagerade i vår klubb och vår verksamhet. Fantastiska siffror!
Jul- och nyårsveckor är väl ingen bra period att sälja in sponsring och reklam för oss, men vi ligger i startgroparna så då jul- och nyår passerat så skall arbetet rivstarta.
En större rikstävling har vi i år. Det är pensionärsorganisationen SPF som gästar oss. 125 deltagare. 10-11 augusti körs tävlingen.

GREENERNA
Om vi tittar på 200 golfklubbar så finns det kanske 200 olika sätt att skydda greenerna för vad vinter och kyla kan ställa till med. Vi har nu, som kanske någon sett, lagt en ”vintertäckning” över ett antal greener. Sedan är det bara att hoppas att det skall bli en bra vinter – sett med en golfklubbs ögon!
Vi har också investerat i nya sprinklers. Det var en nödvändighet. Vi jobbar med frågan om våra tee.
Och mellan passen så kan ni se personal ute för att bl a röja sly och andra ”mindre” jobb.
Detta var en del av vad som händer. Som ni förstår är det inte stiltje – ännu!
Och efter välbehövlig ledighet kommande helger, drar vi igång i januari.

NYA GOLFREGLER 2019
Du har säkert läst eller hört talas om dom nya golfreglerna som gäller från januari 2019 och visst kommer dom att påverka dig när du spelar golf nästa år! Det finns 2 bärande tankar med dom nya reglerna och det är:
*Förenkla reglerna så att medelgolfaren undgår plikt för slarvfel, t.ex. du får plocka bort pinnar, kottar löv etc. ur en bunker eller pliktområde (tidigare vattenhinder heter pliktområde nu) innan du slår ditt slag.
*Snabba på spelet, t.ex. får du putta med flaggan i hålet, leta efter bollen i max 3 minuter, ”ready golf” – dvs slå ditt slag när du är klar och då säkerheten medger, spelordningen inte viktig från tee, spelfältet eller green.
Under mars/april kommer Dalsjö golf att bjuda in dig till en klubbkväll där vi under 2-3 timmar går igenom de viktigaste nyheterna. Vi återkommer med plats och exakt datum för kvällen/kvällarna i kommande e-brev eller på hemsidan.
Om du redan nu är intresserad och vill läsa eller titta på de nya reglerna finns material och filmer på nedanstående länkar, en bra avkoppling under jul ledigheten! Allt är på svenska!
Regelfilmer  https://www.youtube.com/playlist?list=PLKaPDBMLBJMJVeRVB_DnevYLg20FmnUkX

Regelboken  https://www.randa.org/sv-se/rog/2019/pages/players-edition

Här kan du ladda ner regelboken till din mobil/läsplatta för Android eller iPhone (iOS), ingen kostnad.

Har du frågor så skicka ett mail till vår domare Peter Björklund på peter02334774@gmail.com.

STUDION
Säsongspremiär i studion sker den 10 januari. Studion bokas som vanligt via Min Golf. Ankomstregistrering och betalning sker i golfterminalen. Mer information kommer i nästa e-brev.

UPPTAKT
Den nyvalda styrelsen har också sammanträtt för att konstituera sig. Ny vice ordförande blev Kitty Stensdotter. Till kassör valdes Jan-Åke Andersson och till styrelsens sekreterare valdes Anders Fyhr.
Den 19 januari kommer den nya styrelsen och kommittéanknytna att kallas till en heldagsträff, allt för att ladda batterierna och göra en plan för att 2019 skall bli ett bra Dalsjö-år, med hopp förstås att det skall bli det bästa...
En ny styrelse finns nu, men vi måste få in flera personer i verksamheten, styrelsen kommer inte att klara allt. Så du som vill hjälpa till slår en signal till någon i ledningen. Det är, kan vi lova, en härlig stämning i Dalsjö Golfklubb! Bli inte heller förvånad om ordföranden Stefan Berglund hör av sig...

GOD JUL
Med dessa rader vill vi tillönska alla en riktigt GOD JUL och ett bra 2019!
Eftersom vi optimistiskt, i förra e-brevet, skrev att ”snart är det vår” och det gått en månad sedan dess så är sanningen om våren ett snäpp närmare nu...

Dalsjö i december 2018

STYRELSEN

TONY MULLBORN    JOHAN HÖGLUND       ROLF GUNNARSSON


TillbakaDalsjö Golf